úterý 25. června 2013

Nakupování u kosmetičky | BIOFÁZE Nobilis Tilia podruhé


Zatím nejdiskutovanější, nejkomentovanější a nejnavštěvovanější je článek o Biofázi. Já se ani nedivím. Kdybych potřebovala něco, co funguje a někdo mi o tom sliboval hory doly a druhou rukou chřastil měšcem za zády, taky bych se nejdřív podívala na recenze „živých lidí”. Protože však Biofáze měla tak velký úspěch, prostě zabrala, a mezi vámi si našla spoustu příznivců, máme zde pokračování - další léčivá séra do sbírky. A tentokrát se nám zde představí neohrožená, klid zosobňující Calendula spolu s hrdinou Santalem, kterého jen tak nějaká jizva či šrám nezastaví.. Navíc tu mám pro vás kosmetické labůžo v podobě produktů maďarské přírodní kosmetiky Ilcsy.

Spolu s těmito séry-miminky, které mají jen po 20ml, jsem se nechala zlákat na Minerální čistící koncentrát Ilcsi a od stejné značky i Sírový pleťový krém, který i přes název omamně a nádherně voní po peprmintové čokoládě. O nich se dočtete níže.
 
 
 
Jaké jsou VÝSLEDKY používání po 1,5 měsících?
 
Vstupní hodnoty jsem vypsala už v prvním článku o Biofázi:  všude ucpané póry, mílie po celém čele a obou tvářích, občas podkožní boláčky, nejednotná barva, mdlá barva. Po krémech mě pleť svědila, pálila, byla citlivá, zkrátka to nebylo ono, něco tam neštymovalo..
 
Po pravidelném používání těchto sér, kdy jsem ani jednou nevynechala a věřte mi, že v době firemních večírků a oslav ukončení zkouškového to nebylo zrovna lehké, jsem se opravdu dočkala výsledků. Ano, byly vidět už po týdnu používání, kdy jsem psala onen článek. Během toho první týdne jsme zaznamenala nejmarkantější změny. Pak už to šlo jako s hubnutím, pomalu, ale jistě =/ =D
 
Tváře se mi vyčistily - mám na nich maximálně 10 mílií, které se mi občas vyrojí po horkém dni, nebo po použití nějakého univerzálního krému, když vylezu z bazénu, to pak šáhnu po čemkoli, co trochu hydratuje. Čelo se spravilo cca o 2/3. Je to tedy dost znát a v lepších dnech občas vynechám i make-up a použiju jen BB (BB Aquasource Biotherm) s korektorem.
 
Boule se mi už moc nedělají. Je fakt, že jsem měla cca před třemi týdny jednu boulovou příhodu. Celý týden se mi dělaly boule ve shlucích - bolelo to jak čert a nemohla jsem skoro ani hýbat pusou (na bradě a na čele). Po týdnu však byl klid a já zjistila, že jsem tak reagovala na detox kúru zintenzivněnou enzymatickým peelingem Elemis. Naštěstí jsem to s ním nevzdala a po třetím použití už se mi nevyrazila ani jedna. Jen kosmetička se křižovala, co jsem si to na ksicht zase naplácala - fakt nechápu, nikdy neslyšela o enzymatických peelinzích! Tím jsem došla k jednomu poučení: Biofáze funguje na principu i hloubkového čištění. Proto, kdo jste (asi jako já) citlivější na čištění pleti, dávejte pozor, protože kombinací těchto přípravků čištění natolik zintenzivníte, že by se vám mohlo stát, opět jako mně =D, že se na povrch z nejhlubších vrstev pokožky dostane i to, co byste radši nahoře neviděli - jak jsem psala, léčila jsem to týden!!!! (a fakt to bolelo, jako bych někde dostala do zubů).
 
 
Pleť získala také přirozenou bariéru, prostě už není tak citlivá jako dřív. Možná proto si už můžu po bazénu naplácat cokoli, aniž bych zrudla jako čuník, nebo se hned osypala. Spolu se zmírněním citlivosti se zlepšila i barva pleti. Najednou je rozjasněná, barva není „vyblitá”, ale taková jasnější, ostřejší, sytější, asi jako když si upravíte fotografie ve photoshopu =)
 
 
A co dál?
 
S kosmetičkou jsme se shodly, že už je má pleť zralá k tomu, aby postoupila k dalšímu kroku, tedy z hojení do kosmetického hojení/retušování. Na řadu tedy přišly skvrny a flíčky po pupíncích, zvětšené póry (naštěstí jich moc nemám), pigmentové skvrny, jizvičky po rankách a ostatní pleťové katastrofy.
 
 
Sérum CALENDULA - SOS pro bouřlivou reakci pleti, ať už v podobě boulí, vyrážky, přecitlivělosti, bolestivých zánětů a podobných chuťovek. Díky koncentrovanému obsahu z Měsíčku lékařského má mimořádně hojivé a zklidňující účinky. Je určen na suchou citlivou i mastnou pleť a já ho opravdu miluju. Nebojte se, nesmrdí po Měsíčku tak, jako většina výrobků s touto složkou. Tohle naopak krásně příjemně voní a dle mého se jedná o snad nejjemnější a nejpřirozenější vůní ze všech Biofázích sér, co jsem vyzkoušela.
 
Pokud byste si jej chtěli pořídit, vězte, že se dávkuje dle stejných pravidel jako předchozí séra, tedy 10 kapek a nechat 10 minut působit. Jelikož se jedná o už poslední krok v kombinaci GERANIUM - TYMIÁN - ... můžete jej použít jako samotné třetí sérum, tedy 10 minut po Tymiánu. Pokud byste jej používali v kombinaci jako mám já, kterou jsem popsala v předešlém článku, pak budete postupovat GERANIUM - TYMIÁN - ŠALVĚJ+CALENDULA (tedy Geranium, 10 min, Tymián, 10 min, Šalvěj, Calendula - mezi posledními dvěma již není pauza a dávají se hned po sobě).
 
Při bouřlivé alergické reakci, nebo při nějaké boulovém období, když vám třeba extrémně dobře zafunguje peeling (=D), tak jej pak můžete použít samostatně bez prvních dvou sér a to jak večer, tak ráno.
 
Složení: Aqua, Calendula Officinalis Flower Extract, Alcohol, Glycerin, Polyglyceryl-5 Oleate, Glyceryl Caprylate, Sodium Lauroyl Lactylate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Směs éterických olejů, Linalool*, Limonene*, Citronellol*, Geraniol*. *- z přírodních éterických olejů.

*

Sérum SANTAL pak jen doplňuje předchozí kombinaci sér a povyšuje ji na další level. Asi bych nezvolila zrovna kombinaci, že bych jej přidala do 3. kroku a pak bych dávala Šalvěj + Calenduly + Santal. To si radši vyberte podle účinků, kterých chcete přes noc využít a podle toho, v jakém stavu se vaše pleť momentálně nachází. Toto sérum totiž vylepšuje elasticitu pleti, oživuje ji a skvěle si poradí s hojením dlouhotrvajících jizev a novotvarů (otoky, mozoly..). Je určen na zralou, suchou, unavenou pleť a měl by zabraňovat i usazování toxických látek. Má lehce chladivý účinek a trochu kořenitou vůni, ne moc, ale takovéto tedy nevyhledávám, takže tentokrát žádná čichová extáze.
 
Používáme jej stejně jako Calenduly viz výše. Pokud byste z nějakého důvodu chtěli vynechat pro mě všemocné sérum Šalvěj, tak jak Calenduly, tak Santal použijete jako třetí krok místo ní.
 
Složení: Aqua, Glycerin, Polyglyceryl-5 Oleate, Glyceryl Caprylate, Směs éterických olejů ,Sodium Lauroyl Lactylate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Linalool*, Limonene*, Farnesol*. *- z přírodních éterických olejů.
 
Sírový krém Ilcsi..
 
 
*
 
Dalším kupem pro kosmetické hračičky pak byl Sírový krém od Ilcsi, což je značka maďarské přírodní kosmetiky. Složení všech Ilcsy produktů je 100% přírodní a neobsahuje žádná umělá barviva a vůně. Přesto však omamně voní. Zatím jsem u kosmetičky zkoušela Šípkový pěnový krém, který strašně zvláštně a pro mě naprosto čarovně voní a už si ho plánuju na zimu, protože na jindy se mi zdá docela hutný, i když na stránkách píšou, že je lehký, no tak nevím, mám asi nějakou otužilou pleť, či co =D.  
 
Kvůli účinkům jsem však radši sáhla po Sírovém krému. Kecám, o účincích jsem se dozvěděla, až když jsem za něj platila, ale mně naprosto dostala ta vůně. Znáte bonbiéru plnou placiček z hořké čokolády plněné peprmintovou náplní - AfterEight? Tak přesně takto voní!! A to se přitom na originálních obalech krému prý omlouvají za ne zrovna příjemné ovonění krému. Díky obsahu látek ze síry dokáže krém bleskově proniknout pokožkou a zklidnit podráženou pleť a zatočit s akné. Výrobce jej doporučuje také na léčbu lupénky a ekzémů. Díky obsahu mátového oleje navíc krém lehce chladí, na léto tedy ideál.

Byť má mít opět lehčí konzistenci, krém mi připomíná maslovitý Vanilkový hydratační krém od Antipodes. Když je moc velké vedro, tak mi po jeho aplikaci vyskáčou na nose malinkaté kapičky oleje. Chce to tedy dávat fakt tenkou vrstvu, to pak má i matný finiš, navíc chvilku počkat, než se vstřebá (cca 5 minutek). Pak přes něj s klidem můžete dát i sypký minerální make-up. Kdybych na noc neměla Biofázi, asi bych používala tento krém, protože regenerační účinky má úžasné a pleť je s ním nadmíru spokojená. 50 ml piksla mě u kosmetičky vyšla na 450,- Kč. Co jsem koukala na jejich ofiko stránky, tak za tuto cenu vyjde zhruba 30ml kalíšek. Krémy jsou však čerstvé, proto nekupujte do zásoby, vydrží jen cca 6-9 měsíců. Tudíž, já jej stěhuji ve vedrech do lednice a budu mazat jako divá.
 
.. a jeho roztírací fáze.
 
 
Poslední specialitkou je Minerální čistící koncentrát. Jedná se o hnědou emulzi složenou z éterických a rostlinných olejů (lněný, levandulový..).  To máte tak, postěžujete si kosmetičce, že chcete něco na čištění, že zkoušíte momentálně několik čistících gelů, ale nic tak účinného jako micelárka od Biodermy si zatím s vaším make-upem nedokázalo poradit. Prý, jestli nemám nějaký úporný voděodolný MU, tak má něco přesně pro mě!! Haha, hoho, hihi a už mě to nebaví..
 
Opět nechybí nezbytná omluva od výrobce, že pro přírodní obsah emulze ne zrovna příjemně každému voní. No, z počátku jsem si říkala, fajn, cítila jsem horší, ale po několika aplikacích se mi docela znelíbil. Naštěstí není vůně nijak silná a ve styku s vodou se i docela vytrácí. Má zemitou vůni a levanduli v něm rozhodně necítím.
 
Jedná se o koncentrát, teoreticky by vám tedy měla stačit jedna kapka do dlaně a pošudlat po mokrém obličeji. Pak smyjete teplou vodou a pleť by měla být tak vyčištěná, že by vám v koutku úst měly blýskat hvězdičky jak z animáků. No, jsem se zase nechala k něčemu ukecat. Ale aspoň mám prvního aspiranta na nový článek „Propadák měsíce”. Ono to s make-upem prostě vůbec nehne!! Naopak se to na té pleti tak nějak srazí a jak to narazí na bariéru minerálního MU, začne to drhnout. Po smytí vám pak na obličeji nedrží ani voda, stéká po kapkách, jak kdybyste byli nastříkaní nějakou impregnací. Navíc je to takové mazlavé. No fuj, prostě hnus, velebnosti. Ani pumpičkové mini krásné balení mě nepřesvědčí o opaku. A o ceně vám ani nebudu říkat, protože bych se zase rozčílila. (no dobře, se přiznám - 30 ml mám za 460,- a co jsem koukala na jejich ofiko stránky, tak ho tam mají ve 125ml objemu za 750,- Kč - fakt nevím, jestli jsem byla natažená, nebo se jedná o cenu jen pro lidi „vod fochu”)
 
 
Jsem zvědavá, za co tam utratím příště. Ale už teď mám slíbený nějaký suprtrupr peeling, který sama používá a doporučuje ho všem zákaznicím, tak jsem zvědavá, jestli zase nenaletím =D
 
 
 

Už jste vyzkoušeli nějakou Biofázi? Jaké na váš měla účinky: Také se necháte zlákat ke koupi zajímavých „zaručených” tipů, a co jste takhle naposeldy pořídili?







18 komentářů:

  1. Milujem biofázu :) Trošičku ťa poopravím, Calendula neobsahuje heřmánek, ale měsíček :) A Santal mne osobne neskutočné smrdí, ako vývar z popolníka, účinky neúčinky, toto proste nie :( Stále mi najviac vyhovuje Levanduľa.
    Počula som, že Ilcsi má parádne pleťové masky, ale vôbec neviem, kde by som sa k tejto značke dostala.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem trubka, si celou dobu říkám, že je to Měsíček lékařský, ale že mi to hrozně připomíná heřmánek a že to tam nesmím splést a ono jo =D Díky, opravuju

    Santal mi normálně hrozně smrdí, ale tohle se dá. Pokud to bude vážně tak fungovat, jak má, tak bych snesla i větší smrádek.

    Jukni se na ty jejich ofiko Ilcsy stránky. Mají tam uveedený seznam kosmetiček, kde se dají výrobky sehnat. Na ty jejich maskové marmelády jsem taky zvědavá, jen se bojím, že je nebudou prodávat zákazníkům, pouze do salonů =/

    OdpovědětVymazat
  3. Já ji taky miluju! Každý den se těším, až si udělám onen rituál. Nejdřív jsem si pořídila vzorečky, jestli mi to vůbec sedne, ale hned vzápětí jsem objednávala plné balení :) Takže moc děkuji za update s calendulou a santalem!
    Mám to samé - Geranium - Tymián - Šalvěj a zatím spokojenost. Barva pleti - to je zlepšení tak o dvěstě procent, čéče :D a vůbec vnímám, že se mi pleť dává do kupy.
    Ještě musím dodat, že vždy, než něco koupím, tak přečtu milionpětsettisíc recenzí na daný produkt, ale u tvojí recenze na biofázi jsem váhala jen minutu, asi proto, že jsem v popisu stavu tvé pleti viděla úplně tu mou. Tak uvidíme po dlouhodobějším užívání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že to pomáhá a funguje nejen mně =) A jak dlouho to používáš? Z atu barvu bude most určitě i sluníščko, ale zas na druhou stranu, teď mám krémy s 30SPF, takže jen sluníčkem to taky nebude =D
      Včera jsem se ještě dlouze zamýšlela nad vůní těch nových sér: Calendula je opravdu krásná příjemná vůně, rozhodně mi nepřipomíná Měsíček =) a Santal, v pozadí je lehounce cítit cosi uzeného, ale je to velmi jemné a v závvěru to spíš připomíná unisexovou lehce kořenitou vůni, takže žádná trága.

      Občas mi boule tak nějak zpasivní a zůstane po ní jen taková boulička pod kůží, zřejmě ten "novotvar", takže doufám, že i s tím mi pomůže ten Santal - onon to pak na sluníčku s rozjasňovačem občas láme světlo a hází obrysy =D

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. M., prosím, po jak dlouhé době asi jsi zařadila calendulu a santal? po těch 1,5 měsících? jako chápu, že je to individuální, ale jen tak orientačně :) děkuji.

      Vymazat
    4. zařadila jsem ji po měsíci, ale nepoužívám pravidelně. Když mám pocit, že zvládnu uzenku pod nosem, dám Santal. když chci vážně hojit nějaké "výkvěty", dám Calenduly. V podstatě poslední dobou dávám jako 4. sérum jen ji, protože na Santal poslední týden nemám nějak žaludek - holt, aromaterpaie je mocná =)
      V podtsatě tu Calenduly můžeš používat i samotnou, nebo zkist rovnou od začátku jako 4. sérem.. vyzkoušej, co Tvé pleti bude nejvíc sedět, jak se s tím budeš cítit. Neboj, na účincích to určitě brzo poznáš ;)

      Vymazat
  4. Teda ty mě tak lákáš s tou biofází :-D. Už první článek mě moc zaujal a protože moje pleť dělá i nadále psí kusy teď v létě, tak to taky budu muset zkusit, každopádně aspoň vzorky, ať vím, co mi sedne....Bezva tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EM díky =) no, já jsem za vás v první frontě. Kdyby bylo něco hodně špatně, tak to napíšu tím spíš, viz třeba ten koncentrát. Ta Biofáze je opravdu super. Možná až tak, že o ní nikdo nepíše, protože vlastně plní to, co má, což je u kosmetických výrobků v dneěšní době už docela neobvyklé a nikdo s tím nepočítá =D

      On možná ani ten koncentrát nebude špatný, kdybych jej však nekupovala na to, k čemu není určen. Nevím, proč mi to ta kosmetička doporučila, beru to jako podraz, takový prachy grrrr =/

      Na jejich stránkách je u něj napsáno, že slouží po odlíčení k hloubkovému čištění. TO kdybych věděla, tak si schovám pětikilo třeba na tělovku Burt´s&Bees..

      Vymazat
    2. Já už si vyhlídla, že zkusím tu Calenduli :). Máš pravdu není to tak rozšířené, informací se člověk moc nedočte. Je fakt, že dneska se člověk spíše diví, že něco funguje a třeba i za slušnou cenu. Já jsem zatím u NT koukala jen po pleťových vodách a ty mě tak nezaujaly složením a třeba sérum na oči jsem chtěla,ale mají tam všude dráždivou složku, ale tahle séra se mi prostě líbí. Ty čistící koncentráty a spol se myslím dost přeceňujou, pořád se vyrábí různé čistící produkty, ale ten efekt se zdaleka nevyrovná ceně, protože jen to čištění hold nestačí..Já třeba nesnáším "šudlat" nějakou emulzi po obličeji - jen tampónky :-D...Tak jsi zase chytřejší a budeš vědět, co prostě nepotřebuješ, tak to hold bývá ach jo, jen ta peněženka pláče..

      Vymazat
    3. Jo, byla jsem překvapená, že NT používá docela dost jak alergenů, tak konzervantů, nebo dokonce občas i perfémů (ale to bych možná kecala, jen mám pocit, že jsem to někde na složení už viděla)..
      Prostě mě složením docela štvou - člověku to voní, funguje a pak ho naštvou složením. Zjistila jsem, že na všechny přírodní krémy reaguju docela blbě - vždycky s epo nich osypu a oboulovatím - začala to Melvita, pokračoval Dr. Hauschka, Lush, Korres a teď dokonce i přenádherně vonící Antipodes vanilkový krém!! Jsem z toho nešťastná, protože po jediném, po čem se mi ty póry neucpávají je zatím ten Tymiánový gel od Nobilisu, ale to není žádné kosmetické gurmánství. Prottě gel, který funguje jak má, je levný, vydrží, voní jak vyžvejknutá žvejkačka a není tam ten haló efekt, který zažívám třeba u Antipodes kosmetiky, ale osypávám se po ní =(
      Ty jsi tamponková? No vidís, tak to já radši šudlám ;) teď mám od Antipodes šudlavý mastný balzám a to je panečku paráda. Ale spojuji u toho i Tvou milovanou metodu a odšudlávám to právě tamponky - ten bych doporučila a je to pro kosmetickou gurmánku fakt potěcha - voní to, má to naprosto úžasnou kozisentci, dělá to to co má a naopak to nedělá to, co nemá =D

      Vymazat
    4. No právě ono se řekne přírodní kosmetika, ale není všecko příroda, co je zelené, že :) i já byla z toho složení dost zklamaná, protože jsem si chtěla nakoupit plno věciček a nakonec jsem si raději vybrala u českého Saloosu tam je to složení celkem OK, ale s krémy je celkově potíž. Připadá mi, že Natura Siberica má třeba ty krémy fakt příjemné nepřeparfémované a velmi dobré certifikované složení, ne že bych je nějak chtěla přechválit, ale zatím první krém co mi fakt sedl. No každopádně teď v létě ho stejně používat nemůžu, takže se chystám na ten gelík NT. Docela mě teď překvapily séra/gely od Alverde, neslyšela jsem moc chvály, ale mě potěšily a za tu cenu, docela dost slušná muzika :-). No představ si, že já začala experimentovat s tím hydrofilem bez tampónků (šílená spotřeba) a používám teď tu houbičku Calypso namočím+trochu oleje a čistí to pěkně a pak se to opláchne, ale pořád dumám nakolik je to přeplachování houbičky hygienické a po jaké době ji vyměnit :), každopádně s ní bych si troufla i na nějaké to šudlátko :-D. Jó když se spojí požitek s funkčností, tak to je fakt gurmánský zážitek -bohužel se to nestává moc často :/

      Vymazat
    5. To mě baví, my jsme opravdu asi nějak kosmeticky propojené, či co =D Já jsem nedávno taky objevila (zkusila) metodu houbiček a jsem z toho nadšená ;) hrozně mě to baví, je to něco jiného, než tamponky, nebo šudlání =) do toho jsem přidala smývání mušelínovou utěrkou a to je taky docela prča =D

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  5. Taky bych moc chtěla poděkovat za recenze, protože jsem se na jejich základě rozhodla ke koupi. Mám momentálně přesně ty stejné problémy - akné, mílie, komedony a do toho jizvičky po akné. Objednala jsem sy tedy geranium, tymián, šalvěj a santal a jsem trošku zamtená z používání...včera mi přišel balíček a použila jsem tedy poprvé biofáze v kombinace geranium, tymián, šalvěj a santal. Je to špatně? Nerada bych je vyplácala aniž by měla účinek. Nebo mám nejdřív používat šalvěj a až potom, po ozdravení pleti, začít se santalem?

    děkuji za radu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj pavli, díky, když to pomáhá, ráda to sem napíšu a to samé platí v opačném případě =D

      Co se týče toho používání, radši na chvilku Santal vynech a třeba jen první měsíc, než si pleť na Biofázi zvykne, používej jen kombinaci Geranium-Tymián-Šalvěj.. Aspoň takto to na mě fungovalo nejlíp. Dokonce i teď se ještě k této kombinaci vracím a je mi nejmilejší.

      Vymazat
    2. Děkuju moc za radu, zkusím :-) Po měsíci můžu tedy zkusit i santal po šalvěji, jestli tomu dobře rozumím? :-)

      Vymazat
    3. můžš i teď,ale chtělo by to nejdřív tu pleť navyknout a vyléčit z nejhoršího (teď mluvím fakt dle sebe, nevím, jak na tom jsi) a pak až řešit "podružnosti". já jsem třeba včera dostala další věc na léčení a to (Rebříčkový olej na ráno pod krém. Je to zelený a mastný a mám to místo krému, tak uvidíme výsledky ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...