čtvrtek 27. června 2013

Je mi to líto, ale KORRES už nechci ani vidět! | RECENZUJEME KORRES


Korres kosmetiku jsem objevila někdy začátkem tohoto roku. Byla jsem z ní unešená! Po zkušenostech s Lushem, Karlem Hadkem, Melvitou aj. mně přírodní vůně a složení, např. mangové máslo v rtěnkách, uvádělo do čiré kosmetické extáze. Do dnešního dne jsem vyzkoušela od každé řady alespoň jeden výrobek. A proč jsem se s Korresem definitivně po několika měsících používání rozloučila?

Byla to láska na první pohled. Každé ráno jsem se těšila, až ho uvidím, ucítím. Společné zážitky byly nepřekonatelné. S jeho jménem na rtech jsem každý večer usínala. A jak už takové lásky bývají, skončila i tato tragicky. Totálním rozchodem, zavržením a občas i slzami. Slzy to byly moje - to, co mi Korres krémy dokázaly udělat s obličejem by si nikdo za rámeček nedal - ani přes photoshop!!  Zase jsem prožívala puberťácké útrapy jen s tím rozdílem, že tentokrát už jsem znala zaručené metody, jak to zamaskovat (naštěstí!!).

Co mě vedlo k napsání tohoto zpětného ohlédnutí, je reakce mé "stařičké" matičky, která mi dnes se zděšením volala, že se jí začaly ve zrálém věku 63 let vyrážet pupínky a prý, jestli nevím, čím to je. A víte co? Náhodou vím. Přenechala jsem jí před nějakým měsícem celou řadu magnoliových krémů na pleť. Po mém přiznání mě málem zabila a možná se o to pokusí znovu, jestli si tu přečte, že jsem o ní napsala, že je stařičká =D. Takže hlavním popudem byla právě mamči reakce na Magnoliovku od Korresu. To najdete podrobně popsáno níže.

Pěkně to rozdělíme do sekcí, ať neplácám jen tak do větru obecně..


Dekorativní kosmetika

Mangová rtěnka, odst. Natural Purple - NE
Tato kráska má přesně barvu prokrvených přírozených rtů. Vypadá do hnědočervena, ale díky silné hydrataci se barevně projevuje spíš jako hodně zabarvený balzám. Vůně je příjemná. Barvě nemám co vytknout. SPF 10 - paráda. Ale hrozně mě vysušuje. Na rtech byla fajn, ale po pár hodinách mě začala svědit pusa. Když už se slízala veškerá barva, musela jsem si je hned natřít balzámem, protože se mi celé rty ošupinkovaly. Barvu této rtěnky miluju, tak mám reakci pořádně a několikanásobně prověřenou a fakt, je to tak. Tuhle dodělám, ale celý den ji nosit nemůžu, spíš jen na přemáznutí z domu, pak musím mazat něčím jiným. Další už nepořídím. Složení zde.


Ginger & Vitamins Foundation - NE
Tekutý make-up s výtažky zázvoru a s vitamíny. Barevně mi taky seděl perfektně, narozdíl od Korresáckých korektorů, kterým jsem se za Boha nevlezla do žádného z odstínů. Textura byla poněkud tekutější, jsem si říkala, aspoň to bude lehčí make-up, na léto jak dělaný. No a ono ne. Hned mi zalezl do obočí a do vlasů a za nic mi odtud nešel odmazat. Usazuje se do pórů a jizviček, ale fakt brutálně! Navíc, hrozně zvýrazňoval šupinky. Když se mi to přece jen podařilo nějak rozetřít a přepudrovat, do dvou hodin mě začal pálit obličej a do večera jsem měla pupínků plný obličej. Zkusila jsem to několikrát, se stejnou reakcí a putoval dál. Dimethicone ve složení najdete v první pětce. Pro mě tedy konečná. Myslím, že už není ani v prodeji.

Pomegranate Foundation, SPF 15 - ANO
Překvapivě mi tento make-up sedl. Kvůli dimethiconu ho také nemůžu nosit každý den, ale takové krytí denně ani nepotřebuje, spíš ho mám pro strýčka příhodu, na nějakou hogofogo akci. Kryje perfektně. Má krémovou konzistenci, nezalézá do pórů, na obličeji s fixačním sprejem vydrží celý den a nevysušuje. Nezvýrazňuje šupinky a ani zalézání do vlasů se od něj nedočkáte. Ve složení najdete dimethicon na jednom z prvních míst, ale nechápu, že m nic nedělá. Složení zde.


A pěkně zleva: Purple 27, Pastel Lemon 34 a Light Grey 94.

Laky na nehty - MOŽNÁ
Protože jste se mě v komentářích ptaly na laky na nehty a já na ně úplně zapomněla, nafotila jsem Vám svou sbírku a berte to jako doplňující info. Jejich laky jsou fajn. Neobsahují silikony, aceton, ftaláty, formaldehyd, toluen, xylen a capmhor (to fakt nevím, co to znamená). Zato obsahují pečující látky, jako myrtový extrakt, oligoelementy a provitamin B5. Konzistencí jsou takové akorát. Ani ne moc tekuté, ano moc hutné. Štětečky mají tenčí, což teda moc nepreferuju, ale schnou rychle a vydrží cca 3-4 dny bez jakýchkoli náznaků olupování.
Bohužel mají  svá minus spojená s odstíny: světle žlutý dělá kocoury a jsou potřeba nejmíň dvě vrstvy na slušný nátěr (navíc mi ta barva nesedla k pleti, takže ho budu muset poslat dál), vínový je skvělý, ale mám od Miss Sporty ten samý za 50,- a má široký štěteček  jinak naprosto stejné vlastnosti a ten šedý zbožňuju a jako jediný si ho ponechám. barva je super a i na tak světlý odstín nedělá šmouhy a krásně drží v jedné vrstvě. Jestli však stojí za ty prachy?? 199,- Kč za kus se mi zdá docela dost za takovýto lak, který mi navíc nevyhovuje štětečkem. Maximálně bych ho koupila kvůli nějakému super originálními odstínu, ale takový myslím nedělají, takže jeho levnější a funkčnější varianty seženete do 60,- v každé drogerce.

Foto: www.profimed.cz

Balzám na rty -  NE
Konkrétně jsem vlastnila bezbarvou a bez SPF variantu. Voněl krásně, dobře se roztíral, na rtech byl příjemný a zvláčňoval je přesně do té doby, než mi po něm olezla pusa (pamatujete na tento článek? Tak přesně takové jsem po něm měla problémy =/). Asi ji mám přecitlivělou na nějaké přírodní složky a když s tím vylezu navíc na sluníčko (ne žádné cílené opékání, prostě třeba jen na procházku se psem), tak bylo hotovo. Tahkle si teda pečující balzám nepředstavuju. Zvlášť, když jsem ho v bezbarvé variantě kupovala právě kvůli pečujícím vlatnostem a původně jsem teda i myslela, že nebude kvůli absenci barvy nijak dráždit. Dělají ho v cca 5 odstínech a barví podobě jako jejich másla na rty v kalíšcích. Mně za 190,- Kč nestojí a nedoporučuji. Složení zde.


Péče o vlasy

Šampon na suché vlasy s výtažky mandle a lnu - NE
To mě totálně rozsekalo. Nejen, že to jako mandle nevoní, ale to složení? SLES v 300,- šamponu? Vlasy mi vysušoval, krepatěl a vůbec. Nechci o něm už ani slyšet.. Složení zde.

Kondicionér Mandle a Len - NE
To samé, co šampon. Má to být na suché a požkozené vlasy. Možná, kdybyste je takové chtěli mít =D. Na tento druh vlasů bych potřebovala něco pořádného a ne, že mi nedokáže zhydratovat ani běžně suché vlasy. To je nemám poškozené ani extra sušenkovaté. Navíc, mám pocit, že mě po těchto přípravcích svědila hlava. Na mé vlasy nestačil a opět spíš chemicky - parfémově voněl, žádná příroda, jako mandle a len. Složení zde.


Vlasová maska Mandle a len - MOŽNÁ
Tady už se dá uvažovat o označení "dobrý výrobek". Bohužel zase - od vůně mandlí jsem čekala něco jiného. Chtěla jsem přírodní vůni, kdybych chtěla voňavou chemku, stříknu si do vlasů parfém. Vlasy dokázala zhydratovat, byly jemné a hladké, lesklé a moc dlouho voněly. To je tak všechno. Za ty prachy to nestojí, páč stejnou, ne-li lepší a přírodnější službu mi udělá kokosák. Složení najdete zde.

Hydratační sprej s červenými hrozny Hair Sun - ANO
Má vlasy chránit před slunečními paprsky. Obsahuje výtažky z červených hroznů a aloe. Jedná se o vodičku, která lehce voní po vodové trvalé. Vlasy jsou po ní lesklé a silné. S ochranou proti sluníčku sloužit nemůžu, fakt nevím, jak to poznat =D. Barva vody je podobná červenému vínu, ale ani blondýnky se nemusí bát barvícího efektu, vlasy to opravdu nebarví. Malinko funguje i jako slabý lak na vlasy, jde tedy použít např. k zafixování poletujících vlásků u culíku. Doporučuji. Složení zde.


Péče o tělo

Tuhá mýdla Heřmánek, White tea - MOŽNÁ
Například Heřmánek je určen i na pleť a má zklidňovat, hojit a léčit i citlivou pleť. No, já jsem ho používala jen na tělo a nelajzla bych si ho dát jinam. Tělo mi po smytí vrzalo a bylo vysušené jak treska a musela jsem se pořádně namazat. To druhé už jsem jen dala mezi spodní prádlo na ovonění šuplíku ;) Nestojí za to. Složení zde.

Sprchový gel Mango - NE
Božsky voní. Opravdu jako pravé zralé mango. Mám chuť to pít a ne se tím umývat. To je asi tak vše. Vysušuje to. Protože od této řady nemají mléko ani máslo, musíte tu nádhernou vůni přetřískat nějakým hydratovadlem, jinak se z vás při rychlé chůzi posypou šupinky. Má to klasiku - SLES. Složení zde.

Foto: www.designlobby.asia

Tělová másla - ANO
Mám Guavu. Ta je nádherná. Taky si při přivonění k určitému druhu opalovacích přípravků vybavíte pláž, horké slunce, písek, moře.. Tak takhle přesně to voní!! V létě ji používám místo parfému. Vůně vydrží po celý den. Máslo skvěle hydratuje. Večer namažete a ráno je pokožka ještě vláčná. Všechny vůně jejich tělových másel jsou naprosto božské. Prahnu ještě po Kdouli. 100% doporučuju!!!!


Tělová mléka - NE
Mám Mint Tea a Japanese Rose. První voní trochu unisexově, myslím, že by šlo místo krému po holení pro pánské tvářičky a nevadilo by jim to. Japonská růže je už sladší, taková no, babičkovská trochu =). Mléka jsou ve větší piksle než másla. Bohužel mi však co do hydratace nestačí. Namažu a po hodině to nepoznáte. Stejné je to i s výdrží vůně. Pro mě tedy absolutně nepotřebné mléko s nijak zvláštními schopnostmi, tedy za tu cenu nestojí.

Sirup a pastilky proti kašli - ANO
Tohle je však zcela jiná kategorie. Doporučuju všema deseti. Nejenže to báječně chutná, ale i léčí a pomáhá. Sirup je opravdu intenzivní chutě i vůně anýzu. Můžete jím sladit i čaj, nebo pít jako meducínku při kašlíčku. Funguje báječně. Jen je poněkud dražší =/ (cca 400,- tuším..). Pastilky jsou fajn. Za 60,- balíček a výběr z několika druhů. Po louskání všech přebalů a složení jsme se se slečnou z Korresu shodly na tom, že jsou prakticky všechny na všechno =). Doporučuji!!


Péče o pleť

Teď se dostáváme vlastně k tomu, co mě donutilo napsat dnešní pojednání. Už ve článcích Denní a Noční rutiny jsem vám psala o Korresáckých pleťových krémech, konkrétně o Jogurtovém krému, Granátovém na smíšenou pleť, Wild Rose na smíšenou pleť a Magnoliové řadě určené na první vrásky.

Soustřeďmě se především na tu magnoliovou řadu, jelikož jsem ji používala nejdéle (cca 2 měsíce) a dost intenzivně.

Magnolia Bark First Wrinkles Day, Night (recenze denní a noční verze) - NE a NE
Budu popisovat oba najednou, nevidím v nich moc velký rozdíl, co do dlouhodobějších účinků. Liší se jen v konzistenci, ale to najdete podrobně popsáno v odkazech na denní rutinu výše. Po dlouhodobějším používání se mi na tvářích začaly dělat mílie a ucpávat póry. Ale opravdu hodně! Měla jsem boulovaté celé čelo. Tváře samou krupičku. Došlo mi to až po víc jak měsíci. Nejdřív jsem vysadila denní krém a krupička se zpomalila. Vysadila jsem i noční a heleme se! Přestalo se mi tvořit cokoli dalšího. O mém dalším několikaměsíčním léčení z Korresácké pleťovky už víte z článků o Biofází od Nobilisu (články zde a zde) a stále ještě není úplně hotovo.

Co mě však dostalo, byla reakce mojí mamči. To, že se v blogo-světě po pár komentářích Korresáckých výrobků začalo živě diskutovat o tom, co ty jejich krémy vlastně dokážou, je známo. Nečekala jsem však, že to tak bude zabírat i na zralou pleť. Mamčina pleť je naprosto bez problémů, maximálně by potřebovala hydratovat, ale jinak v pohodě. Joooo, i s tím si Magnolie poradila! Fakt je to šikulka. Ne jen tak ledajakému výrobku se podaří zreagovat 63 let zralou pleť, stejně jako pleť mladistvou v rozmezí 15-30 let =D. Mamince totiž, k jejímu velkému úděsu, vyrostlo na bradě něco, s čím se nesetkala už bezmála 40 let - klasickej "jebák"! Prostě boule, která bolí a nic jí nepomáhá. Prý je to v řadě už několikátá, ale přičítala to těm vedrům. Jedna se vyléčila a hned nato se objevila další. No, poradila jsem jí, ať krémy už vážně vyhodí a u mé kosmetičky si řekne o nějaké přírodní třeba od Ilcsi. Promiň mami =)

Co dodat? Prostě nebrat. Něco ve složení způsobuje silné ucpávání a následné zanícení pórů a to už je prověřeno u všech druhů pleti - mladé, pubertální, suché, citlivé, zralé.. Jen jako třešničku vám zde dávám složení denní a složení nočního krému. K vyzkoušení té varianty se SPF  15 už jsem fakt neměla odvahu.


Oční krém Wild Rose - ANO
Strašně drahý krém. Já vím, že jsou asi dražší, ale 850,- za krém, který má 15ml, když od téže značky mám celou pikslu denního za 600,- to je prostě "grrrrr" záležitost. No, voní typicky pro řadu s Divokou růží. Hůř se roztírá. Recenzovala jsem ho také ve článku o denní rutině, viz odkaz. Slibovala jsem, že na něj udělám recenzi, až se  s ním po vypoužívání budu loučit. Posunula jsem ho dál, takže je nejvyšší čas. Byl skvělý. Nakonec se mé podezření s ucpáváním pórů, tedy spíš mílií podél oka, nepotvrdilo. Je prima, jen si na výsledky musíte chvilku počkat. Na mě byly vidět až po cca 2 měsících používání - pleť byla jemná, hydratovaná, vypnutá a s méně dispozicemi k vráskám. Sice je setsaskramentsky drahý, ale doporučuji!! Aspoň něco =)

Maska Wild Rose - NE
Ne, ne a zase NE! Měla jsem po ní alergickou reakci - obličej rudý, všude krupička připomínající potničky ze spálení na sluníčku. Prostě ne. Cena je sice dobrá za takovou malou praktickou tubičku, ale prostě ne.

Peeling Wild Rose - NE
Už jsem o něm psala zde. Z mého pohledu zbytečnost.

3v1 čistící emulze s mléčnými proteiny - NE
Už se neprodává. Kdo by měl zájem, mám ještě jedno neotevřené půné balení doma. Mně nevyhovuje - je na suchou pleť a na mě je moc hutný. Navíc se jedná spíš o mléko a ta já nemám k číštění ráda. Co o něm říct? Čekala jsem, že 3v1 znamená: odmalovat (i oči), vyčistit a tonizovat. Tak to nesplnilo ani jeden ze tří bodů. S řasenkou si to neporadilo, linky jen rozmazalo, navíc štípal v očích. Make-up taky nezvládl ani na 3 stěry tamponky. O tonizaci nemůže být řeč, vždy mi udělal takový divný povlak, který jsem chtěla z obličeje co nejrychleji smýt =/. Mám pocit, že mi ucpávalo póry. Složení zde.

Čistící gel s mléčnými proteiny - MOŽNÁ
Měla jsem a stále mám ještě půl piksly. Klidně někomu předám k vyzkoušení, pokud máte zájem. Je čerstvý a nic s ním není. Nádherně jemně voní a vytvoří lehounkou krémovou pěnu. Dokáže perfektně odlíčit make-up, i s očima si trochu poradí. Vlastně bych proti němu nic neměla, kdyby mě, i přes ty mléčné proteiny, nevysušoval jako prase! Pardon, že jsem vulgární, ale hrozně mě to naštvalo. Tak vy si dbáte o pleť, čistíte, poctivě tonizujete, hydratujete jako diví a pak se ošupinkujete?? Taky lehce pnul. Pro můj typ pleti prostě není. Doporučuju na mastnou a smíšenou. Složení zde.

Tonika granátové jablko a vilín - ANO
Granátové jablko je určeno pro smíšenou pleť a mě i přesto nevysušovalo, neplo a ani žádné přecitlivělé reakce jsem na něj neměla. Božsky vonělo a slibuje matující efekt, což mohu potvrdit - make-up na něm déle vydržel a pleť se tolik neleskla. Pokud chcete vyzkoušet něco z pleťovky od Korresu, doporučuji tohle. Složení zde.
Vilínové tonikum je určeno už pro sušší pokožku a má hydratovat. Jo, na pleti mi to udělalo jakoby lakovou vrstvu a leskla jsem se jak psí... Zpočátku to i docela lepilo. Zřejmě na tohle tonikum nemám dostatečně suchou pleť. Hezky a zajímavě voní. Bohužel už se také nevyrábí, takže seženete jen jeho Jasmínovou verzi a já jasmín tuze nerada, takže vám už nepovím..

*

Nejvíc mě zaráží, že nejsem jediná, kdo takhle s Korresem po prvotním opojení musel skončit. Schválně, juknětě k Val na její bilanční článek..
 No, ulevila jsem si a snad jsem někomu poradila a i varovala. V úplně prvním úvodním článku mám popsanou svou pleť, tak se můžete v přirovnání k té vaší orientovat i podle toho =)



Tak schválně, kdo má podobné zkušenosti s Korres výrobky? Co si o této značce myslíte?

39 komentářů:

  1. Teda to je dost hrůza, ale každému bohužel všechno nesedne :( Já jsem Korres zatím nezkoušela a po tomhle článku mám i trochu strach :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem dobré strašidlo, že? A četlas i ten od Valerie z odkazu níže? Popisuje dost podobnou zkušenost a myslím, že zrovna s tou denní Magnolií..

      Vymazat
  2. Nejsi první, u koho takovouhle reakci na Korres čtu. Upřímně, jelikož mě to dost děsí, asi do ní nepůjdu, i když by mě to nakrásně postihnout nemuselo... Lákala mě, ale obličej mít osypaný opravdu nechci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, myslím, že děláš dobře. Vím, že se říká, kdo nevyzkouší, ví o tom kulový, ale v tomhle případě je blbost zkoušet něco, co je fakt už potvrzené =/ To radši doporučím Origins, nebo Antipodes, na tom ulítávám momentálně já ;)

      Vymazat
  3. 100% souhlasím, taky mi Korres začal trochu nemile účinkovat, takže jsem věrná pouze máslům na rty a tělo a nějaké té dekorativce. Je to fakt škoda:-/ Taky jsme měli dost vášnivej a bouřlivej vztah

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že byl pěkně přelétavý, nebo polygamista =D no, každopádně je konec, nadobro (to mám dneska hodinku herecké tady =D)

      Ta tělová másla jsou úžasná. Ještě jsem nezkoušela čaje.. Je, já půlně zapomněla do článku napsat ty jejich loje - po tom mi totiž taky olezla pusa a musela jsem ho zahodit =/

      Vymazat
  4. Krasne obaly ma lakaju, ale zlozenie bohuzial nie... s ruzom som nebola ani ja spokojna, poputoval mame... Mala som este mlieko po opalovani s ale vera a neviem cim a bolo naozaj super, perfektne hydratovalo, to mozem s cistym svedomim odporucit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je prima, na to jsem se chystala, ale už jsem se bála. A nemáš zkušenosti s tím jejich Repelentem? Krásně voní a byl by na prázdniny skvělý. Ten asi v takové rizikové skupině jako pleťovka nebude, doufám..

      Vymazat
  5. Já se cítím jako blázen s bipolární poruchou :-D Nejdřív všem Korres vřele doporučuju a básním o něm na každém rohu a několik měsíců nato už jen nadávám a zatracuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě. Tohle je takové moje ospravedlnění všem, kteřá to kvůli mně Korresem taky schytali =D
      A neboj, nejsi blázen, jsem Tě v tom teď akorát podpořila. Když jsme dvě, tak to už musí být pravda!! ;) =D ne, já vím, že to nadělalo hodně lidem problémy, takže je to opravdu obecný problém s jejich kosmetikou =(

      Vymazat
  6. Vyčerpávající článek. Tohle by mne o Korresu ani ve snu nenapadlo. A já už si na rtěnku brousila zuby :(. Díky za přínosné informace a zkušenosti! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jane, třeba Ti sedne, hodně holek psalo, že jsou s ní hrozně spokojené. Otázka je, jestli ji neměly jen den a pak ji vyměnily za něco jiného, nebo zda ji fakt používaly denně jako já. Mně jedno natření za týden taky nesejme, ale častěji je to už riskantní =) a zase, za ty prachy.. přidala jsem edit s balzámy na rty, tak jukni. Ta rtěnka vyšla myslím cca 360,- ? Ten Korres obecně je hodně předražený, na to, že ani není čistě přírodní =/

      Vymazat
  7. Mam od nich lak na nehty. A koupim dalsi. Bo je to asi ten nej lak, co jsem kdy mela. Ale pece me nelaka. Bo je to drahe a obaly me nezaujaly tak, abych to zkusila. Si to priznejme, mit to obaly jako Benefit, koupim neco na zkousku :). A po tom, co mi sampon na lupy udelal s hlavou, se mi fakt testovat nechce. Nemyslim si, ze je Korres spatny, urco tam jsou super veci, jak si psala :). Ale nelaka me na utraceni na nove veci, ktere vlastne nepotrebuju :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucifri, no právě, na tu kvalitu, kterou propagují, ale nemají ji, si myslím, že je to až moc předražené. Vidíš, na ty laky jsem zapomněla, díky, dodala jsem je editem do článku. Jaký máš odstín? Mám zkušnosti, že se jejich kvality dost mění právě odstínem..

      Vymazat
  8. Mně je značka Korres nesympatická, vlastně ani nevím proč... No, rozhodně nevyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já se nedivím =D ale, byla by fakt škoda nezkusit ani ta jejich tělová másla. Jsou skvělá a tu Guavu vřele doporučuju. Je to moje srdeční záležitost a v Myslbeku od ní mají i vzorky ;)

      Vymazat
  9. Tak to je opravdu důkladný článek a já měla Korres za přírodní a u Tebe čtu dimethicon a SLS, fuj. Chystala jsem se něco vyzkoušet, ale zatím mě totálně odrazovaly ty ceny, tak jsem nakonec ráda, že mi nic extra neuniklo. Tvoji mamču lituju, v jejím věku mít "pubertální" problémy, to je mazec, i já v mém věku 35+ si kolikrát říkám, že už by ta pleťová puberta mohla skončit. Nicméně já chtěla od nich zkusit laky na nehty, nevíš, jak si stojí. A na ty tělová másla bys mě teda nalákala :-), ale mám doma konečně to melounové Alverde za stovku a jsem spokojená jak želva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eM, do článku jsem dopsala edit o lacích na nehty a ještě balzámech, na které jsem si vzpomněla.. O lacích jsem se tam dost rozepsala, bo mám doma tři. jednoho nelituju, ale do dalších už bych nešla. No vlastně jo, kvůli pečujícím složkám a složení bez chemických drijáků pořídím tu jejich bezbravou lak péči na nehty, až mi dojde moje aktuální..

      Vymazat
    2. A mamča už je v klid. Jen co krémy vysadila a začla se mazat zpátky levandulovým od Hadka, je spokojená, puberta ji znovu odezněla a nemá problémy =)

      Vymazat
    3. Super, že jsi doplnila ty laky - díky moc, hned jsem početla :). Vidím, že to s nimi není tak slavné - no to složení u laků teď trošku řeším, jestli třeba se ty nehty méně ničí, třepí atd - ale cena dost vysoká a barvy hmmm - takový Barry M za stovku by to myslím zvládl taky a barevně lépe....i s tím lepším složením....Tak to je fajn, že mamce stačilo ty krémy jen vysadit. Já skoro nepoužívám žádné krémy kromě sér Alverde, na noc radši nic a pleť se prostě potvora mastí sama a puberta 35+ je tu :/....

      Vymazat
    4. Mně to dost srovnala ta Biofáze, momentálně mám pleť v rovnováze - ani se moc nemastí, ani není vysušená. Doporučuju k tomu čistit tím geleme Nobilis, o kterém jsem psala spolu s tím Tymiánovým gelem na den a měla bys být spokojená - tohle je od Nobilisu fakt něco, co mi sedlo i při dlouhodobém používání. Ten čistící gel sice nedoličuje, ale léčí, upravuje mazotok a je super - už jsem na dně lahvičky a mám dojem, že ho objednám znovu..
      Do těch laků Korres bych už fakt nešla. Chtěla jsem je hrozně vyzkoušet a přes zatmění jsem vzala rovnou 3 odstíny a teď nějak nevím, co s nimi. I když, ten šedý si nechám, holubí šeď na nechtech miluju - přijde mi charismatičtější než třeba rudá - mám to nějaké popletené, že? =D Ale co do složení jsou zase fajn, nevím, jestli v levnějších lacích najdeš to, co tam je a zase naoapk (ty hnusy)..

      Vymazat
    5. Nedá se nic dělat zkusím tu Nobilis T. a jestli to nepomůže, tak panbů se mnou :).....Mě se šeď na nehtech líbí, ale nevím, jestli na mých - jestli bych tím nezvýraznila akorát svoji bledost a věk hihi, ale brousím si na nějaký šedý odstín s kapkou té modré (Essie nebo něco :) a i když jsem věrná "rudoška", tak momentálně nakupuju samé zvláštní laky - takže nemáš to popletené :-D

      Vymazat
    6. Chichi,schválně si přečti Tvůj předchozí komentář - docela dost se toho změnilo, že? ;) =D

      Vymazat
  10. Souhlasím! Od Korres jsem zkoušela krém s divokou růží (NE!), krém s jogurtem (NEE), krém s něčím a dubem (to byla úplná katastrofa) a nějaký oční krém, který mě hrozně štípal. Naopak maska s růží mi sedí. Celkově: NEBRAT! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, až na ta tělová másla, se těším na zimu až vyzkouším to jejich švestkovo vanilkové =) jo a co ještě opravdu od Korresu můžu tak ty jejich toaletky - ta s bílým čajem, bergamotem a frézií je nádherná. Bohužel i poněkud dražší, takže čekám na Ježíška =)

      Vymazat
  11. To nepla, tady mám lákat já, ne opačně, to je moc velké pokušení =D A odkud to je? no, jdu to čeknout, to bude mít asi neblahé následky, chudák šrajtoflička, ta už z depresí ani nevychází =D
    A co Ti nakonec doporučili? Nebo co sis konkrétního objednala?

    OdpovědětVymazat
  12. No, já právě jako první narazila na recenzi od Evelíny a ta moc dobrá nebyla =D Koukni, co píše.. a to je z jakého eshopu? našla jsem jen nějaký podivný, nebo myslíš ofiko eshop? ten pralinkový by se mi právě mooc líbil =D Mám takové podezření, že to bude dost podobný sádlo-krém jako dělá Raw Gaia, koukni na mojesminky.cz.. Ten měl snad jen 5 ingrediencí, krásně voněl po kakaovém másle a mně bohužel nevyhovoval, byl mastný a přitom nehydratoval.. něco podobného psala právě Evelína..

    Nene, já si počkám na Tvoje dojmy ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Díky , jsi zlatá =) ale všechno, co jsi zmínila, až na tu Naturu Sibericu jsem zkoušela a poslala dál, nebo doma ještě mám =) To kdyby ses někdy dostala třeba ke krémům Origins, This Works, nebo něčemu podobnému, tak beru všema deseti. Ale můžu poskytnout na smíšenou pleť vzorky Sírového krému od Ilcsi, toho vanilkového Antipodu, nebo toho Tymiánového gelu od Nobilisu ;) kdyžtak písni do mailu..
    S tou přírodou se to má právě trošičku jinak. V těch chemkových krémech je takové složení, aby i v případě reakce na nějakou obsaženou dráždivou složku, obsahoval vždy i další složky, které naopak tu reakci potlačí. Tenhle zpětný kontrolní mechanismus přírodní kosmetika nemá. proto se lidi nechtějí babrat heldáním toho pravého krému (a já se jim po těch mých štrapácích ani vůbec nedivím) a raději sáhnou po chemce, která jim nic nedělá. Bohužel však mohou jednou dojít k tomu, jako já, že vysadí takto ošetřený krém a v tu chvíli se všechny toxické látky dosdu ukládající hlubokov pleti ze všech těch chemických konzervantů, dráždile, umělých barviv a vůní, dostanou na povrch a pak to začně dělat takovou paseku =/ Obecně ze všech čistě přírodních krémů mi nejvíc vyhovoval ten Tymiánový gel z Nobilisu - fakt nudělá žádnou paseku a je úžasný, navíc levný a já se s ním hrozně nudím,a le kdybych nebyl trubka, tak používám jen ten a ten krém od Ilcsi, který jsem začala zase používat, když mě ten vanilkový zlobí - jo, fakt mám podezření, že ucpává póry stejně jako ta Korresácká magnolie =( Ty Hadkoviny mám doma taky, ale nemám je ráda. na mě jsou moc mastné a smrdí mi - žádný labůžo to pro mě není =/

    OdpovědětVymazat
  14. Ježiš, ty jsi ale... Za chvíli jedu do Řecka a měla jsem v plánu mohutně tam nakupovat a ty takhle... :/ Tak si pořídím alespoň tělové máslo a tonikum. Beďary fakt nepotřebuju, dělají se mi i bez vnějších příčin. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to pardon =) Marně teď přemýšlím, co bych Ti od nich ještě doporučila.. Jo, už to mám, mají naprosto úžasný repelent (přírodní a krásně voní), skvělou péče na opalování i poopalování, ten ochranný sprej na vlasy s červenými hrozny ze článku a rozhodně se zásob na zimu tím jejich anýzovém sirupem a cucacími pastilkami. N a to jsem už asi skončila. To hlavní, co mě u nich přtahuje jsou ta tělová másla. Jo, a pokud Ti evadí nějký ten ulfátek, tak jdi do tho mangového sprcháče - opravdu božsky voní. Kdo nepoznal, pak vychvaluje mangovou řadu z Bodyshopu. Mně to ve srovnání s tím přijde jako mrádek. korresu se totiž povedla pravá autentická vůně čerstvého manga, nechápu, jak to dokázali =)
      Tak krásnoou dovču ;)

      Vymazat
  15. ahoj holky, tak to je tedy masakr! ja jsem si o vikendu s kamaradkou nakoupila sadu divoke ruze - pro normalni a suchou plet! tedy doted jsem ji mela normalni! premyslim, od pondeli cim to,ze mam ted plet samy bolavy uhrak! koukam na internet, zda s tim nema nekdo nahodou podobnou zkusenost,a narazim na tenhle clanek?! nemuzu verit tomu,co ctu! obavam se, ze ma zkusenost s Korres bude asi bohuzel hodne podobna te tvoji :( ze zacatku jsem byla doslova nadsena, okouzlena, a chtela od korresu vsechno! mam jak balzam na rty - ale na ty uz jsem vyzkousela opravdu skoro uplne vse a nic moc nepomaha. Naprosto fantasticky je: to telove maslo guapa,ktery taky mam,a pouzivam,a je doslova famozni. ale co ten oblicej? :( achjo... koukam,ze nejsem jedina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. korres mi doporucila hodne dobra vizazistka. spolu s biologique recherche. tak ted uz fakt nevim, u ceho nakonec skoncim. chci hlavne hydrataci. ale co zaziva ted chudak moje plet s korresem... porad jsem doufala, ze s tim krem od teto znacky nema co do cineni. opravdu me mrzi, ze to vypada spis,ze ano. :(

      Vymazat
    2. Hele, hele, Dayo, to je fór, že Ty jsi mi komentovala koment na jejich ofiko stránkách na facebooku? ;) =D jsem Ti tam hned odepisovala, ať koukneš na můj článek, kde to tam všechno rozebírám, že z toho zrovna nejsou ženský, včetně mě odvařený a ať dáš před koupí bacha =D tak to je mi líto, že jsi to nestihla. No, tak to zkus prodat, nebo darovat, ale třeba moje mamča se po tom krému osypala taky, viz článek =/
      Jestli chceš hydrataci, je toho docela hodně, záleží, v jakých vodách se chceš pohybovat (chemka, přírodka, něco na půl, lékárenská) a za jakou cenu. Momentálně si krásně ujíždím na Ilcsi a tam se toho dá sehnat dost a je to kvalitní, přírodní a pokud si na tu podrážděnou pleť střihneš Řebříčkový olej+třeba Šípkový krém (který je hydratační na citlivou pokožku se sklonem k červenání a žilkám). Koukni prostě do novějších článků a tam to všechno najdeš ;)

      Vymazat
  16. jeee ahoooj, dekuji moc za zpravu!jsi hodna. no nestihla :) haha. ja proste chtela vybrat neco fakt dobryho, to "nejlepsi" pro muj face :-) a protoze uz po svych zkusenostech davnych vim,ze drahy krem - nerovna se kvalita. ale naopak. (tam platis vetsinou spis znacku, ci obal,nez ten obsah.) tak jsem ruzne patrala...vsude mozne. a nechala si radit od vice lidi, profiku z oboru. nakonec jsem skoncila v rozhodovani mezi korresem a biologique recherche = tedy prirodnimi vecmi. prestala jsem kourit. :) pred par mesici i vysadila antikoncepci.ale doted plet totaly OK! dnes jsem to vse konzultovala jeste s tou vizazistkou.abych se dopatrala,co se proc deje. je dost mozne, ze ty hnusy, co ma clovek v tele prave kvuli antikoncepci, najednou lezou napovrch ven diky prirodnimu korresu..ale kdo tohle ma v mem veku chut absolvovat??? :) dekuji moc za typ. slysim to prvne. ale urco mrknu na to. ten korres jsem doporucila jeste sve kamaradce Hance -a ta je spokojena. ale vysazovat antikoncepci bude teprve ted..tak uvidime, s cim prijde. Je prima,ze jsem tady na tebe narazila! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda, děkuju =)
      No, když se podíváš na složení Korresu, tak se rozhodně nejedná o takovou přírodu, díky které by pleť musela najednou dostat chemkový absťák a začít vypouštět vše na povrch. Navíc, tuto reakci má až podezřele moc holek, které měly z počátku taky dobrou pleť a přírodku používaly vždycky .. =/
      Ještě se koukni po Primavera - to je moooc fajn krém, vyber dle Tvého typu pleti - mají i testovaci cestovní sady s celou péči za pár kaček. Doporučuju ten Heřmánkový s Brutnákem ;)

      Vymazat
  17. Ty jo, mně tenhle tvůj článek o Korresu úplně unikl! Proklikla jsem se na něj až díky článku o tvé pleti. Všechno o Korresu mě zajímá, ale Korres miluju! Už jen proto, že je to řecká značka, to bude láska forever, to vím! :-D A neodradí mě od něj žádná negativní recenze (jen má negativní zkušenost :-D). Ale je fakt, že nemám tak reaktivní pleť jako ty a navíc jsem zkusila trochu jiné produkty. A tak nějak intuitivně vybírám výrobky, které by mi mohly sedět a ony mi i sedí, tak doufám, že se to nezmění, jako u tebe, ale zatím ho používám už určitě dva roky a pořád dobrý. Ale ve spoustě věcí, které ti sedí, se s tebou shodnu.

    A ty čaje zkus, u mě jasně vede ten s medem, pomerančem a šafránem. Kvůli němu jsem v zimě dokonce začala i nosit takový ten termohrnek :-).

    Kdyby se ti chtělo kouknout, co jsem o Korresu psala já (nojo, no, jsou to samé superlativy, ale já jsem kvůli tomu Řecku neobjektivní. I když z těch balzámů na rty už taky tak odvázaná nejsem, přijde mi, že trochu vysušují...), tak se můžeš juknout tady: http://therezka-my-world.blogspot.cz/2012/07/kosmetika-korres-part-i-telova.html
    a tady: http://therezka-my-world.blogspot.cz/2012/08/kosmetika-korres-part-ii-pletova.html

    Ale zklamala jsem se třeba v řasence, je taková vyschlá a lepí se mi s ní horní a dolní řasy k sobě a z korektoru s granátovým jablkem. Kupovala jsem si ho pod oči a připadá mi strašně hutný, takže šupinkuje a trochu zalézá do vrásek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Therezko a jakou používáš řadu? Já jsem se totiž asi připletla zrovna k těm, které tuhle neplechu docela dělají a co vím od holek, tak symptomy jsou stejné.. (jedná se hlavně o ten vit C s divokou růží a ten pomegranate.. =/ ale i rtěnka mě třeba zlobila - ta s mangovým máslem =/

      Tak do čajů stoprocentně půjdu. za poslední rok jsem se naučila pít čaje naprosto neslazené a najednou koukám, kolik chutí a přísad se v nich dá najednou objevit =) Ale nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu, ale poslední dobou mi chutnají (a dělají dobře) spíš ty bylinkové..

      No, to jsme právě chtěla napsat, že co se týče dekorativky, tak tam teda u mě propadl úplně - po týdenním používání balzámu mi olezla celá pusa a na ty korektory jsme si brousila zuby přesně do té doby, dokud jsme je nevyzkoušela - uživatelsky velice nepříznivé =)

      na Tvé recenze jdu mrknout, ale mám dojem, že už jsem je četla a ne jednou, protože mě hrozně zaujaly ;)

      P.S.: Jóó, bylo to u Tebe.. to když jsem si šetřila na další kousky Korresu, tak jsem se mezitím kochala Tvými články ;)

      Vymazat
  18. Ahoj :) já se teda musím Korresu zastat, pro mě je to co se péče o pleť týče velmi dobrá značka. Objevila jsem ji kdysi v Řecku, kde jsem pracovala a používala jí tam většina mladých i starších. Mám zkušenosti pouze s řadou Wild Rose (za mě fajn, a to mám velmi citlivou pleť), Almond (je taková hutnější, na zimu super) a Pommergranate (tu používám teď jako gel-krém a třeba na léto nechci nic jiného - hezky se vstřebá a hydratuje, aniž bych se v parnu nějak leskla). Mamka používala jakousi řadu na extra suchou pleť, která se už nevyrábí a tu jsem používala na šupinky v zimě - výborná. Za mě celkově nejlepší kosmetika, co jsem zatím ze všech možných přírodních kosmetik vyzkoušela :) s dekorativkou mám zkušenosti pouze s tužkou na oči (Hokl eyeliner), dělala jsem závodní tancování a tohle byla jediná tužka, kterou jsem za tu dou vyzkoušela, která by se neotiskávala ani při velké fyzické námaze. Potom jsem ještě pokoupila laky na nehty a jiné už od té doby nepoužívám, nádherné barvy, dlouho vydrží a neloupou se :).
    Jestli jste chtěly zkusit, kupte si něco s kamarádkami z čeckých lékaren (posílají i do ČR). Teď jsem objenávala a jeden krém mě i s poštovným vyšel na 220,- :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      tak to je dobře, že jsi s Korresem spokojená. Však každá pleť reaguje jinak. Bohužel ho pro vysoký obsah vitaminu C ve Wild Rose řadě nesnese moc citlivější pokožka a ostatní řady jsou zase lehce rizikové pro problematickou pleť náchylnou na ucpávání pórů. Z jejich sortimentu jsem opravdu vyzkoušela vše a již nemám chuť cokoli dalšího zkoušet. Za mě jsou na tom jen o něco málo lépe než např. Kiehl´s. Používají přírodní ingredience, ale vhodně namixované se syntetikou. Však je to vlastně na každé krabce napsané. Co mě hodně zklamalo, je používání sulfátů ve vlasové péči a nedostačující péče v tělové kosmetice. Co se týče makeupů, tak je tam opět moc vitaminů C a něčeho, co rychle ucpává póry. Korres období mě opravdu drželo dlouho a nechala jsem tam aza vše hodně velkou sumu, takže vyzkoušeno mám opravdu dost a dlouhodobě. Díky jejich nádherným vůním jsem se totiž nechtěla vzdát jen tak rychle a přestat ji používat. Do teď však nedám dopustit na jejich parfémy ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...